خودآموز قرآن مجید (عربی)
* سال نشر: ۱۳۶۸
* نوبت چاپ: سوم
* شمارگان: ۵۰۰۰
* قطــع: وزیری
* تعداد صفحات: ۳۲
* نـوع جلـد: شومیز
* شابک:
* سال نشر: ۱۳۶۸
* نوبت چاپ: سوم
* شمارگان: ۵۰۰۰
* قطــع: وزیری
* تعداد صفحات: ۳۲
* نـوع جلـد: شومیز
* شابک:
سیدرضا برقعی خودآموز قرآن مجید (عربی)
آیت الله سیدرضا برقعی در اول محرم 1346 هجری قمری مطابق با 1303 هجری شمسی در قم چشم به جهان گشود. محل تولد وی در محله ای به نام سیّدان بود. نَسب وی به حضرت موسی مبرقَعَ از فرزندانِ امام جواد7 (نهمین امام شیعیان) بر می گردد. مرحوم برقعی دورۀ ابتدایی را در مدرسه باقریه طی کرد و از هم شاگردی های آن دوره وی می توان از حضرات آیات آذری قمی و اثنی عشری نام برد. کلاس ششم ابتدایی را در مدرسه بزرگ قم یعنی حکیم نظامی به اتمام رساند و در سال 1320 برای ادامۀ دروس حوزوی وارد مدرسه فیضیه شد. دروسِ حوزوی را تا سطح خارج ادامه داد و از محضر حضرت آیت الله العظمی بروجردی و امام خمینی(ره) استفاده کرد. وی تفسیر قرآن را از مرحوم آیت الله حاج میرزا ابوالفضل زاهدی فرا گرفت و علاقۀ عجیبی به مرحوم حضرت آیت الله سیدصدرالدین صدر داشت.
پس از آن برای تکمیل دروس حوزوی به نجف اشرف رفت و مدت 5 سال در آن جا به تحصیل پرداخت و از اساتید معظمی چون حضرات آیات عظام سیدیحیی یزدی و سیداحمد یزدی بهره های فراوان برد. او سپس به ایران بازگشت. در آن زمان مهمترین مسئله اجتماعی مطرح، آیندۀ جوانان و نوجوانان ایران بود، و مرحوم آیت الله سیدرضا برقعی برای تحقق اهداف اسلامی خودآگاهانه به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمد و با تلاش بسیار به همراهی و پایمردی رفیق شفیق خویش مرحوم شهید استاد دکتر محمدجواد باهنر توانست به سازمان تدوین و تألیف کتب درسی راه یافته و تألیف کتب تعلیمات دینی دوره دبستان، راهنمایی و دبیرستان را مطابق با روش های جدید تعلیم و تربیت و همراه با محتوایی کاملاً اسلامی و اصیل به عهده بگیرد. در این راه مرارت ها و زحمات بسیاری را متقبل شد. اما نتیجه کار درخشان بود. مرحوم برقعی در کنار خدمات خود در تألیف کتب درسی، به همراهی شهید دکتر باهنر و استاد دکتر علی گلزاده غفوری برای جبران کمبود کتب اسلامی به زبان ساده و برای استفاده عموم در آن دوران، اقدام به تأسیس دفتر نشر فرهنگ اسلامی نمودند. این مرکز مقدس به لحاظ نیّت خالص و پاک مؤسسان آن از زمان تأسیس در سال 1352 تا کنون توانسته است در اشاعه و گسترش علوم اسلامی مانند اصول، فقه، حدیث، علوم قرآنی، تاریخ اسلام، زندگینامۀ امامان بزرگوار، داستان های قرآن و ده ها رشته دیگر اسلامی در میان طبقات مختلف و اقشار متفاوت جامعه سهم به-سزایی داشته باشد.
دفتر نشر فرهنگ اسلامی از بدو پیدایش تا کنون با چاپ بیش 1700 عنوان کتاب بدون تردید بزرگترین ناشر کشور از لحاظ چاپ کتب اسلامی است. به همّت مرحوم برقعی انتشار کتاب برای کودکان و گروه های سنی متفاوت در این مرکز از ابتدا با اهمیت تلقی شده و کتب متعدد راجع به آموزش قرآن برای خردسالان، آشنایی با زندگانی حضرت رسول اکرم 6، ائمه بزرگوار، بزرگان دین، تاریخ ایران، داستان های علمی و سودمند و ... در این مرکز با شمارگان میلیونی چاپ و در اختیار نونهالان قرار گرفته است. وی دارای تألیفات متعددی است. علاوه بر کتب درسی، او روش جدیدی برای آموزش قرآن به کودکان ابداع نمود که تحت عنوان خودآموز قرآن مجید چاپ شده است. این کتاب و راهنمای تعلیم آن تا کنون به زبان های مختلف از جمله عربی، انگلیسی، روسی و اردو چاپ شده است. کتب دیگر آن مرحوم عبارتند از: تعالیم قرآن مجید (به زبان های فارسی، انگلیسی، اردو، فرانسه)، اسلام مذهب رسمی ما، اصول دین و احکام برای خانواده، احکام دین، خداشناسی، راهنمای معلم برای تعلیم قرآن مجید (انگلیسی، فارسی و عربی).
فعالیت های اجتماعی آن مرحوم فراگیر و گسترده بود. در تأسیس بنیاد ارشاد و رفاه حضرت امام صادق7 که پی گیر برخی از فعالیت های خداپسندانه می باشد، نقش عمده ای را ایفا نمود و اقدام به تأسیس دهکدۀ تندرستی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در نزدیکی تنکابن نمود و در هیئت امناء مجموعه فرهنگی اسلامی حضرت رضا7 در شمیرانات عضویت داشت.
خداوند او را با پدران و اجداد طاهرینش محشور گرداند، انشاءالله.
مطلب قبلی
پست بعدی